Het opleiden en blijven ontwikkelen van medewerkers is een van de manieren waarop AQUON investeert in haar medewerkers en in de totale organisatie. In dat kader vond op dinsdag 8 maart een inspirerende en intensieve opleidingsdag plaats voor een grote groep monsternemers van AQUON.

Tijdens de coronaperiode zijn er veel nieuwe monsternemers begonnen bij AQUON, met name voor de COVID-bemonsteringen op de RWZI’s. Recent is het bemonsteren van oppervlaktewater bij sommige monsternemers aan het takenpakket toegevoegd. En dat leidde tot een keur aan vragen, zoals: Waarom moet de monstername op een bepaald vastgelegd punt? Wat zeggen de veldmetingen die we doen over de waterkwaliteit? Wat zijn opmerkelijke zaken in en rondom het water en wanneer en waar kan ik deze melden?

Kortom, een mooie aanleiding om met een eendaagse opleiding monsternemers de kans te geven om meer te leren over het bemonsteren en meten van oppervlaktewater. Ook bij de groep monsternemers die al wat langer meelopen, bleek veel interesse te zijn in de opleiding, een goede manier om het kennisniveau op peil te houden.

Senior monsternemers Niels van Aarle en Sander van Eijk hebben met input van initiatiefnemer Janna Vogels samen met Wateropleidingen “Waterkennis op peil’ de dag vormgegeven. Het werd een interessante dag met uitleg en informatie van Vitens, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta en natuurlijk vanuit AQUON zelf. Een opleidingsdag die voor herhaling vatbaar is!

 

Ook interessant

RTL Nieuws doet verslag van vroege aanwezigheid blauwalg 16 mei 2022

Zwemwaterbemonstering in Zuid-Holland

Lees meer
Het is weer tekentijd: controleren, controleren, controleren! 28 april 2022

Nu het weer lente is en de temperaturen oplopen, is ook de tijd van de teken weer aa...

Lees meer
AQUON kijkt uit naar start zwemwaterseizoen 13 april 2022

Ons favoriete seizoen! 

Lees meer
Elektrische fatbikes voor monstername op lastig bereikbare punten 11 april 2022

Sneller, vriendelijker en veel stoerder

Lees meer
Eindelijk weer eens een CURIO Bedrijvenavond 6 april 2022

Kom ook stagelopen of afstuderen bij AQUON!

Lees meer