AQUON heeft dit voorjaar samen met waterschap Rivierenland en Wageningen Environmental Research een macrofauna quickscan ontwikkeld voor de langzaam stromende wateren in het zuiden van het land. Met deze quickscan kan de kwaliteit van een langzaam stromende beek of riviertje in drie kwaliteitsklassen worden ingeschat.

Meer inzicht in de waterkwaliteit

De nieuwe quickscan maakt het mogelijk om op een efficiënte manier een toestandsbepaling te doen. We hopen dat dit leidt tot het vaker in beeld brengen van de nul-situatie en het volgen van de ontwikkelingen bij beekherstelprojecten die de ecologische waterkwaliteit te verbeteren. Zo werken we ook hier aan meer inzicht in de waterkwaliteit.

De quickscan is gereed en kan vanaf nu ook worden ingezet. We hopen dat meer waterschappen van deze scan gebruik gaan maken. Je kunt de quickscan hier bekijken.

Meer informatie

Wil je weten hoe deze quickscan jou kan helpen om inzicht te krijgen in de ecologische waterkwaliteit? Of wil je deze aangepast en bruikbaar hebben voor andere wateren? Neem dan contact op met:
Ralf Verdonschot (Wageningen Environmental Research, 0317-486565) of
Mieke Moeleker (AQUON, 06-50732110)

Ook interessant

AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen! 16 april 2024

Per 1 september aanstaande

Lees meer
Een overzicht van de nieuwbouw 11 april 2024

In 10 beelden

Lees meer
In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer