Dinsdag 23 november was het zover, het veldwerk voor het waterbodemonderzoek in Diergaarde Blijdorp! Om 8 uur ’s ochtends begon het bemonsteren tussen de pelikanen. Gewapend met een waadpak en een klein bootje gingen de veldwerkers van Tijhuis Ingenieurs aan de slag.

Vanuit het Team Waterbodem Advies was Lisanne Sieckmeijer aanwezig om de werkzaamheden voor het bemonsteren en inpeilen op de voet te volgen en om deze dag op beeld vast te leggen.

De watergang (van de pelikanen naar de neushoorns) waar het bodemonderzoek plaatsvindt, is zo’n 500 meter lang en is verdeeld in 2 monstervakken. Per monstervak zijn 10 boringen genomen en profielen ingemeten. De boringen werden genomen met een zuigerboor, te zien op onderstaande afbeeldingen.

     

Naast bemonsteren werd er ook nog ingepeild, dat wil zeggen dat er een baggervolumebepaling werd gedaan. Hierbij wordt er een horizontale lijn getrokken door de watergang, waarbij met behulp van een peilstok de ligging van de boven- en onderkant van de laag baggerspecie wordt gemeten. Als resultaat daarvan ontstaat een dwarsprofiel, wat de nodige informatie geeft.
het team is nu druk aan de slag om de bemonsteringen te onderzoeken, voor een goed inzicht in de water- en bodemkwaliteit.

Ook interessant

Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer
Nieuwbouw Houten vastgelegd voor mini-docu 15 februari 2024

Een kijkje over de schouders van de filmploeg

Lees meer
In gesprek met … Andreea Berloiu 29 januari 2024

Trots, sterk en mogelijkheden

Lees meer
Soepel onderweg naar Houten 14 december 2023

Deel 3 in de drieluik over nieuwbouw AQUON

Lees meer