Ieder jaar wordt bij AQUON een beoordeling van het kwaliteitsmanagementsysteem (NEN EN ISO 17025), de analyses en de monsternames uitgevoerd door een team van vakdeskundigen van de Raad voor Accreditatie. Dit om vast te stellen of AQUON nog steeds voldoet aan de vereisten voor accreditatie.

Om de kwaliteit van alle werkzaamheden binnen AQUON te verankeren en te verbeteren is ook in 2019 veel werk verzet. Dat betaalde zich uit in een goede beoordeling door de Raad van Accreditatie. Bij de positieve beoordeling werden specifiek hetmanagementsysteem, het klanttevredenheidsonderzoek en de manier waarop AQUON interne audits uitvoert en de inrichting van de klachtenprocedure genoemd. Wel gaf de RvA aan dat we goed moeten vastleggen hoe wij ervoor zorgen dat onze laboratoriumactiviteiten onpartijdig worden uitgevoerd. Over dat we dit goed doen is geen twijfel, maar de registratie hiervan kan worden geoptimaliseerd. Een punt dat wij zeker oppakken.

We zijn er trots op dat ook de Raad van Accreditatie ziet dat AQUON een mooie positieve ontwikkeling doormaakt en dat inmiddels ook voor Hydrobiologie veel testen zijn geaccrediteerd.
Ook in 2020 mogen we gebruik maken van het accreditatiemerk, maar dat is zeker geen reden om op onze lauweren te rusten. Zo gaan we aan de slag met de tips die we kregen van de Raad om ons voor te bereiden op toekomstige normen. Want: “Goed worden is moeilijk, maar goed blijven is nog veel lastiger!”

Meer weten over de accreditatie van AQUON? Neem dan contact op ons op, via info@aquon.nl.

Ook interessant

Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer
Nieuwbouw Houten vastgelegd voor mini-docu 15 februari 2024

Een kijkje over de schouders van de filmploeg

Lees meer
In gesprek met … Andreea Berloiu 29 januari 2024

Trots, sterk en mogelijkheden

Lees meer
Soepel onderweg naar Houten 14 december 2023

Deel 3 in de drieluik over nieuwbouw AQUON

Lees meer