Op 1 oktober eindigde het zwemwaterseizoen van 2020. Dit houdt in dat AQUON vanaf die datum de zwemwaterlocaties van onze waterschappen niet meer bemonstert en analyseert.

Het zwemwaterseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. In die maanden wordt de veiligheid en waterkwaliteit van de zwemwaterlocaties gecontroleerd. Dat doen we door alle zwemwaterlocaties van onze waterschappen tweewekelijks te bemonsteren en te analyseren. Wanneer daar aanleiding toe is, dan waarschuwen we per omgaande de waterschappen, die op hun beurt de provincie weer informeren. De provincie neemt vervolgens maatregelen. Dat kan zijn het afgeven van een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod. Na het constateren van een afwijking worden de betreffende locaties altijd diezelfde week nog opnieuw bemonsterd.

AQUON heeft dit jaar weer veel zwemwaterlocaties gecontroleerd. Met name in de warme zomermaanden was het druk en zijn veel her- en extra bemonsteringen gedaan in verband met afwijkingen in de waterkwaliteit. Samen met de waterschappen en de provincies hebben we op die manier bijgedragen aan een veilige en gezonde wateromgeving.

Ook interessant

Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer
Nieuwbouw Houten vastgelegd voor mini-docu 15 februari 2024

Een kijkje over de schouders van de filmploeg

Lees meer
In gesprek met … Andreea Berloiu 29 januari 2024

Trots, sterk en mogelijkheden

Lees meer
Soepel onderweg naar Houten 14 december 2023

Deel 3 in de drieluik over nieuwbouw AQUON

Lees meer