Gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta gaan deze zomer de waterkwaliteit in de singels meten. Dat doet Brabantse Delta samen met AQUON en met MicroLAN, een voor AQUON bekende leverancier van sensoren. De meetapparatuur van MicroLAN is vrijdag 26 juni geplaatst. De eerste resultaten worden binnen enkele weken verwacht. Het hele project loopt door tot eind volgend jaar.

De waterkwaliteit in de singels wordt als proef met speciale meetapparatuur getest, waarbij data wordt verzameld over de aanwezigheid van ziekteverwekkers. Bij een ponton in het water met testapparatuur wordt elke 3 uur een monster genomen en in de (zee)container op het ponton met testapparatuur automatisch geanalyseerd. Daarnaast worden door AQUON op 6 meetpunten in de singels twee maal per week metingen gedaan. Zo worden verschillende meettechnieken vergeleken om de beste meetapparatuur te bepalen voor het verzamelen van informatie voor de waterkwaliteitsapp in Breda.

Initiatiefnemers metingen waterkwaliteit Breda

v.l.n.r.: Joep Appels, MicroLAN, Bas Hoefeijzers, gemeente Breda, Dick van der Holst, AQUON, Eppe Nieuwenhuis, AQUON, Niels Mureau, algemeen bestuurslid Brabantse Delta, Paul de Beer, wethouder gemeente Breda

Dit mooie project van de Gemeente Breda en Brabantse Delta maakt ook onderdeel uit van een groot landelijk TKI project (Topsector Kennis en Innovatie), waarin AQUON ook nog op een andere manier participeert. Wij onderzoeken daarin ook andere (DNA/qPCR) methoden voor het snel kunnen bepalen van de zwemwaterkwaliteit en vergelijken die met de traditionele methoden. Alles bij elkaar zijn dit prachtige projecten om als AQUON aan mee te werken. Op deze manier doen we kennis op over nieuwe meettechnieken die toepasbaar zijn voor het controleren en analyseren van de waterkwaliteit.

Lees meer op:

Nu.nl

Officiele site gemeente Breda 

 

 

Ook interessant

Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer
Nieuwbouw Houten vastgelegd voor mini-docu 15 februari 2024

Een kijkje over de schouders van de filmploeg

Lees meer
In gesprek met … Andreea Berloiu 29 januari 2024

Trots, sterk en mogelijkheden

Lees meer
Soepel onderweg naar Houten 14 december 2023

Deel 3 in de drieluik over nieuwbouw AQUON

Lees meer