Sinds 2019 werkt AQUON samen met de Dutch Waters Authorities (DWA- Blue deal) aan projecten in Colombia en Argentinië. AQUON vormt dit internationale samenwerkingsverband samen met twee van haar waterschappen, Waterschap De Dommel en Waterschap Brabantse Delta (WSBD).

Waterkwaliteit in de Plata-rivier

Voor het project in Argentinië over waterkwaliteit is in 2019 een bezoek gebracht door Maria Sanabria (AQUON) en Jaap Oosthoek (WSBD). Onze waterschappen hebben het laboratorium van de provincie Buenos Aires geholpen met theoretische en praktische aspecten in het onderzoek naar de waterkwaliteit voor de Plata rivier.

Webinars over waterkwaliteit

Door de strenge coronamaatregelen in 2020 was het niet makkelijk om verder samen te werken. Sinds begin van 2021 is het contact tussen onze waterschappen in Nederland en Argentinië gelukkig weer hersteld. Het thema waterkwaliteit is een van de belangrijkste punten in onze samenwerking.

In mei heeft Maria Sanabria samen met Jaap Oosthoek drie webinars gegeven voor de collega’s in Argentinië. De thema’s van de presentaties waren: Monitoring waterkwaliteit (optimalisatie en criteria), databeheer en Phyton (databaseprogramma), en het belang van macrofauna als bio-indicatoren van de waterkwaliteit.

Kennisontwikkeling en -uitwisseling

De presentaties zijn met belangstelling gevolgd. Er is met name interesse in het functioneren van onze database Sample Manager en in sommige chemische methoden. Ook is er een wens om meer te leren van onze macrofauna specialisten. Onze collega’s uit Argentinië willen graag een keer langskomen voor een bezoek aan ons laboratorium, om van elkaar te leren en kennis uit te wisselen. Dit biedt een mooie manier waarop ook internationale samenwerkingsverbanden ons helpen meer inzicht te krijgen in de waterkwaliteit en de kennis daarover te ontwikkelen. Zowel bij ons, als bij collega laboratoria in Zuid-Amerika.

 

 

Ook interessant

AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen! 16 april 2024

Per 1 september aanstaande

Lees meer
Een overzicht van de nieuwbouw 11 april 2024

In 10 beelden

Lees meer
In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer