Het doel van de samenwerking tussen AQUON en BioMon is het versterken van kennis, het aanvullen van elkaars diensten en het gezamenlijk benutten van netwerken. Het resultaat: gerichter, efficiënter en beter inzicht krijgen in de kwaliteit van watersystemen/ecosystemen.

AQUON wil in de doorontwikkeling tot ketenpartner voor haar negen waterschappen gebruik maken van strategische samenwerkingspartners. “Door het vergroten van kennis en het beschikbaar krijgen van innovatieve technieken kunnen we een breder pakket aan diensten aanbieden”, stelt Eppe Nieuwenhuis (verantwoordelijk voor nieuwe dienstverlening bij AQUON).

BioMon is een samenwerkingsverband van een aantal gerenommeerde kennisinstituten en specialistische onderzoeksorganisaties zoals Naturalis, KWR, BaseClear en CML. “De expertises van onze organisaties zijn leidend als het gaat om ontwikkelen en toepassen van nieuwe DNA onderzoekstech­nieken en bij het formuleren van de standaarden voor dit onderzoek” aldus Bas Reichert CEO van BaseClear namens BioMon . Biomon biedt de kennis en onderzoekcapaciteit als het gaat om DNA technieken. AQUON kan deze nieuwe technieken in de praktijk toepassen voor het evalueren van waterkwaliteit.

De komende periode houden we onze waterschappen en de collega waterschapslaboratoria op de hoogte van deze samenwerking.

Ook interessant

AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen! 16 april 2024

Per 1 september aanstaande

Lees meer
Een overzicht van de nieuwbouw 11 april 2024

In 10 beelden

Lees meer
In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer