Om onszelf te blijven ontwikkelen, zoeken wij continu de samenwerking met anderen. Op het gebied van DNA en moleculaire diagnostiek werken de Hogeschool Leiden en AQUON sinds een paar jaar steeds intensiever samen. Rob van Gijlswijk, docent op Hogeschool Leiden en Sander Heeman, analist bij AQUON vertellen in een interview voor de Hogeschool Leiden over de unieke samenwerking en wat daaruit voortvloeit.

Moleculaire diagnostiek
Bij het optimaliseren en valideren van een PCR-methode komt veel kijken. Omdat bij AQUON de inhoudelijke kennis op dit vlak niet toereikend was, schakelden we het Centrum Bioscience en Diagnostiek in voor het verzorgen van een training op dit gebied. Na afloop van de training is in overleg met docent Rob van Gijlswijk naar een passende voortzetting gezocht. Rob heeft daartoe twee trainingen verzorgd en heeft student Sander Heeman begeleid bij zijn afstudeeronderzoek bij AQUON. Als adviseur is Rob nog steeds gedetacheerd bij AQUON. 

Inmiddels lopen nog twee studenten van Hogeschool Leiden stage bij AQUON. Hogeschool Leiden en AQUON werken zo samen aan een succesvolle implementatie van moleculaire diagnostiek in onze organisatie. Een goede manier om meer en beter inzicht in de ecologische waterkwaliteit te krijgen, op basis van de beschikbare middelen.

Lees het hele interview op de website van de Hogeschool Leiden

 

Ook interessant

AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen! 16 april 2024

Per 1 september aanstaande

Lees meer
Een overzicht van de nieuwbouw 11 april 2024

In 10 beelden

Lees meer
In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer