AQUON is al jaren actief in het meten met sensoren, van eenvoudige sensoren zoals voor de bepaling van de zuurgraad, geleidingsvermogen, zuurstof en temperatuur tot tegenwoordig ook sensoren voor meer complexe parameters zoals blauwalg, nitraat en ammonium. Inmiddels zien we dat sensoren steeds vaker worden ingezet om de waterkwaliteit te monitoren. Door de ontwikkeling van de sensoren en kennis hoe deze het beste ingezet kunnen worden, ontstaan meer mogelijkheden voor trendmonitoring. Door de verificatie met geaccrediteerde veld- en/of laboratoriumanalyses biedt ook sensormonitoring gevalideerde resultaten. Niet alleen de kwaliteit van de sensoren en randapparatuur is van belang, ook het plaatsen, onderhouden, controleren en kalibreren van sensoren vraagt de nodige expertise en vakkennis.

Om aan de vraag naar analyses met sensoren en sensormonitoring te voldoen, werkt AQUON graag samen met de hiervoor meest geschikte partijen uit de markt. Om die reden is er recent een Europese aanbesteding geweest voor de levering van kwaliteitssensoren en modems. Uit deze aanbesteding zijn 5 partijen geselecteerd waarmee AQUON de komende jaren gaat samenwerken. Op 2 september jl zijn de raamovereenkomsten getekend voor een periode van 4 jaar, met optie om twee maal met twee jaar te verlengen.

Verdere professionalisering
Doel van deze samenwerking is aan te zetten tot verdere professionalisering van het monitoren door de inzet van sensoren, meer kennis en expertise te vergaren en te delen, én ervoor te zorgen dat sensormonitoring kwalitatief betrouwbare resultaten geeft. Op basis daarvan kunnen onze waterschappen dan de benodigde maatregelen nemen of beleid opstellen.

Bij de ondertekening en daarmee formele aftrap waren alle partijen aanwezig, te weten Eijkelkamp Soil & Water (met Qsenz), Observator Instruments B.V., microLAN, Vlaar Techniek en CimPro.

We kijken uit naar een prettige samenwerking.

vlnr: Marcel Laes (CimPro), Linda Dalm (AQUON), Jeen Bouma (AQUON), Erik Schrier (Eijkelkamp Soil & Water), Arjan Kleijnen (Vlaar Techniek), Joep Appels (microLAN), Eppe Nieuwenhuis (AQUON) en Rob Beun (Observator Instruments)

Wilt u meer over se weten? Neem dan contact op met het Servicebureau van AQUON.

Ook interessant

AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen! 16 april 2024

Per 1 september aanstaande

Lees meer
Een overzicht van de nieuwbouw 11 april 2024

In 10 beelden

Lees meer
In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer