Voor de hydrobiologen van AQUON is het veldseizoen weer begonnen. Een seizoen waar erg naar werd uitgekeken. Onze hydrobiologen zijn sinds vorige week weer buiten aan de slag om monstername, veldwerk en analyse te doen van levende organismen in het water en langs de oevers.
Zo is inmiddels gestart met het verzamelen van diatomeeën monsters bij een aantal van onze waterschappen. Ook zijn er verschillende macrofauna monsters gehaald. De monsters worden aansluitend in ons laboratorium onderzocht.

   

De komende tijd zal onderzoek worden uitgevoerd naar macrofauna, macrofyten, vissoorten, diatomeeën, fytoplankton, zoöplankton en blauwalg. Uitkomsten uit deze onderzoeken worden in samenhang met elkaar aan onze waterschappen gerapporteerd.

Het is goed om te zien dat ondanks de vreemde tijd waar we ons momenteel in bevinden dit soort werk gewoon opgepakt kan worden. Zodat we kunnen monitoren en onderzoeken hoe het met de wateren in ons gebied gesteld is, en welke ontwikkelingen we hier kunnen zien. Zo werken we samen met onze waterschappen aan een gezond en duurzaam waterbeheer voor flora en fauna.

Ook interessant

AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen! 16 april 2024

Per 1 september aanstaande

Lees meer
Een overzicht van de nieuwbouw 11 april 2024

In 10 beelden

Lees meer
In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer