Op dinsdag 14 februari ontving AQUON maar liefst 32 collega’s van waterschap Aa en Maas op de locatie in Tiel. Dat bezoek maakte onderdeel uit van een 6-daags intern programma binnen het waterschap om Vak Inhoudelijke Personen (VIP’s) aan het waterschap ‘te binden en te boeien’.  Onderdeel van dat programma was ‘een kijkje in de keuken’ bij een andere organisatie. Als ketenpartner zijn we natuurlijk zeer vereerd dat Aa en Maas ons hiervoor heeft uitgekozen.

De deelnemers aan het programma hebben verschillende achtergronden, van medewerkers van de zuiveringen, tot medewerkers van monitoring, handhaving of watersysteem. Niet iedereen heeft daardoor dagelijks contact met AQUON, maar wat we wel gemeen hebben is dat we allen vakinhoudelijke professional zijn en regelmatig vragen krijgen over ons werk en de rol die we vervullen in het watersysteem. Genoeg om over te praten dus!

In de ochtend hebben de aanwezigen in vier verschillende groepen roulerend kennis kunnen maken met de verschillende diensten van AQUON. Zo vertelden Janna Vogels en John van Wijnen alles over  monstername, sensoring en andere technieken uit het veld. Van Onno Middelkamp en René Oudsen kregen ze een spoedcursus chemische analyses. Onder leiding van Albert Dees verdiepten de deelnemers zich in de  uitzoekbakken met macrofauna en de (hydro)biologie les. Tot slot nam Sjoerd de Groot alle deelnemers mee in de nieuwe DNA-technieken en de mogelijkheden daarvan voor het inzicht in de waterkwaliteit.

In de middag reflecteerden de groepjes onderling welke leerpunten en parallellen te trekken zijn uit de werkwijze van AQUON en manier waarop we samenwerken. Het was een leerzame dag waarop we vanuit AQUON opnieuw hebben laten zien met hoeveel enthousiasme wij onze expertise en ervaring in de keten met onze waterschappers willen delen. En dat bleef zeker niet onopgemerkt, van de deelnemers ontvingen we veel positieve reacties op het bezoek.

Ook interessant

eDNA analyses bij AQUON 15 maart 2023

Compleet overzicht van producten en dienstverlening

Lees meer
In gesprek met… Giswinne van de Wijdeven 27 februari 2023

Werken bij AQUON betekent voor mij… Teamgevoel, dynamisch en eerlijk. 

Lees meer
Monstername uit de rugzak 7 februari 2023

Duurzaam en efficiënt

Lees meer
In gesprek met… Patricia de Jong 15 november 2022

Werken bij AQUON betekent voor mij .... afwisseling, gezelligheid en inzicht verscha...

Lees meer
Rioolwateronderzoek bij Het Klokhuis 28 oktober 2022

Rioolwater zit vol stinkende poep, maar toch zijn wetenschappers er dol op. Waarom?

Lees meer