Woensdag 23 juni vond de jaarlijkse werkconferentie plaats met Platform Eigenaren, Platform Opdrachtgevers en de Regiegroep, ditmaal over Digitale Transformatie. Deze conferentie was online te volgen. Een boeiende middag, waarbij de presentaties plaatsvonden vanuit een kleine studiolocatie, voor meer interactie. Dagvoorzitter van de bijeenkomst was Marije Stronks (kwartiermaker Datalab bij waterschap Vallei & Veluwe).

 

De conferentie startte met een videoboodschap van onze bestuursvoorzitter Piet-Hein Daverveldt: 

Mooie vergezichten

In het eerste deel van de conferentie werd ingegaan op wat digitale transformatie kan brengen, als we daar ongehinderd over zouden kunnen dromen. En ons niet lieten belemmeren door de ‘ja maars’ en andere beperkingen van vandaag de dag.

Hierbij presenteerde Wim van der Meer, CDO van Vallei en Veluwe zijn toekomstvisie en de vele mogelijkheden van digitale transformatie. Aansluitend werd in vier werkgroepen gedroomd over mooie vergezichten. Wat zijn de mogelijkheden van die gegevens en hoe kunnen we daar samen ons voordeel mee doen? 

Krachten bundelen

In het tweede deel van de conferentie spraken we concreter over de gezamenlijke aanpak van AQUON met haar waterschappen. Hoe kunnen we onze krachten bundelen, welke rol gaat AQUON vervullen, waarin komen we samen verder? Ook hier is, na een korte presentatie door Dick Konings over de ontwikkelingen die AQUON ziet en onze verwachtingen daarvan, in de werkgroepen over verder gesproken.

Inspiratie voor verandering

Uit de gesprekken en terugkoppelingen uit de werkgroepen bleek dat iedereen ziet dat digitale transformatie ons veel gaat brengen en voor verandering gaat zorgen. Sommige ontwikkelingen liggen nog wat verder in de toekomst, maar er zijn ook ontwikkelingen waar we op korte termijn met de waterschappen mee aan de slag kunnen. Hierbij denken we dan aan sensormonitoring en de data die dit oplevert. Al met al bracht de werkconferentie voldoende input en inspiratie op om over verder te praten met de waterschappen. Dat doen we in de verschillende overleggen die we hiervoor hebben, met Platform Opdrachtgevers, Platform Eigenaren, de regiegroep en met ons bestuur.

 



 

Ook interessant

Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer
Nieuwbouw Houten vastgelegd voor mini-docu 15 februari 2024

Een kijkje over de schouders van de filmploeg

Lees meer
In gesprek met … Andreea Berloiu 29 januari 2024

Trots, sterk en mogelijkheden

Lees meer
Soepel onderweg naar Houten 14 december 2023

Deel 3 in de drieluik over nieuwbouw AQUON

Lees meer