Wij zijn AQUON

Wateronderzoek en advies

AQUON is de ideale partner voor watergerelateerd onderzoek en advies. We zijn de innovatieve fullservice partner voor negen waterschappen en hoogheemraadschappen in Midden- en Zuid-Nederland. Zij schakelen ons in voor professioneel wateronderzoek, deskundige voorlichting en betrouwbaar advies. Ons onderzoek geeft inzicht in de waterkwaliteit en vormt daarmee de basis voor gezond en duurzaam waterbeheer. 

Lees meer

Wij zijn AQUON

Onze allergrootste kracht zijn onze mensen. Samenwerking, verantwoordelijkheid en professionaliteit, daar staan we voor. Zo maken we AQUON samen tot wat het is. En leveren we alles wat nodig is voor inzicht in waterkwaliteit. Onze mensen zetten zich dagelijks in om de kwaliteit van het water te monitoren en te controleren. Zo werken we samen met de waterschappen aan een gezond waterklimaat. Nu en in de toekomst.

Inzicht in waterkwaliteit

Nederland is een waterland. En ons werkterrein. Alles wat we buiten aantreffen en onder de loep leggen, inspireert ons. Want goed water is niet vanzelfsprekend, daar werken onze experts hard aan. Elke dag weer.

Zeker in de huidige tijd van klimaatverandering en andere invloeden die de waterkwaliteit verstoren is ons werk hard nodig. Het biedt het benodigde inzicht, wat nodig is voor de waterschappen om maatregelen te kunnen nemen of beleid op te maken.

Goed water, goed leven

AQUON maakt deel uit van de monitoringscyclus van de waterschappen. Zo werken we samen aan een gezond en toekomstbestendig waterbeheer voor flora en fauna, veilig zwemwater en schoon (oppervlakte) water. Want goed water is goed leven. 

Wil je meer weten over AQUON? Wie we zijn en hoe onze organisatie in elkaar steekt? Lees dan verder bij 'Over AQUON'.

Over ons

Kijk mee met AQUON

Water is belangrijk voor iedereen. Voor leven, gezondheid en recreatie. 

AQUON realiseert gedegen inzicht in de waterkwaliteit. Samen met de waterschappen werken we aan een gezond leefgebied voor flora en fauna, voor veilig zwemwater en schoon oppervlaktewater voor mens en dier.

Wil je weten wie wij zijn en hoe we dat doen? Bekijk dan eens deze korte film over ons mooie werk.

Over ons

Contact opnemen

Voer het onderstaande formulier in om contact met ons op te nemen.

Waar we mee bezig zijn

Nieuws van AQUON

16
apr
AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen!

Per 1 september aanstaande

11
jul
ILOW-labs starten met suspect screening en non-target screening

Op zoek naar bekende en/of onbekende stoffen in water

25
jun
In gesprek met…Sander Heeman

Afwisselend, Gezellig, Enthousiasme