Een van de verbeterprojecten die is opgepakt is de 5S-inrichting voor de magazijnen van AQUON. In 2019 was het magazijn in Tiel aan de beurt, in februari 2020 is het magazijn in Leiden onder handen genomen. Hier is niet alleen het magazijn met verbruiksartikelen aangepakt, maar alle ruimtes waar iets wordt opgeslagen, inclusief de loodsen van de monsternemers. Het resultaat mag er zijn: een opgeruimd magazijn, waar alleen de juiste spullen liggen, die snel te vinden zijn. Geen mogelijke gevaarlijke situaties (met chemicaliën) in het magazijn. Geen pallets met voorraad die te wachten staan op het uitpakken en op de juiste plaats terecht te komen. Alles is duidelijk gelabeld, gesorteerd bij elkaar, dus snel en makkelijk te vinden. Door meer inzicht in de voorraden, is ook het voorraadbeheer verbeterd.

5S-methode
De 5S-methode om tot het nieuwe 'slimme' magazijn te komen zijn: Scheiden, Schikken, Schoonmaken, Standaardiseren, Standhouden.
Om de geordende magazijnen blijvend zo te houden en verder te verbeteren, zullen maandelijkse (interne) audits gedaan worden.

Enkele reacties van de medewerkers: "Wat een verbetering! Ik kan nu in een keer vinden wat ik zoek", "Fijn dat alles nu zo netjes bij elkaar staat". En: "Wat hebben we veel, ik wist niet dat we dit allemaal op voorraad hebben."

Ook interessant

AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen! 16 april 2024

Per 1 september aanstaande

Lees meer
Een overzicht van de nieuwbouw 11 april 2024

In 10 beelden

Lees meer
In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer
Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer