Voordat het zwemwaterseizoen op 19 april start, gebeurt er op de achtergrond al heel veel om te zorgen dat het seizoen goed gaat verlopen. Wij delen een kijkje achter de schermen:

  • Oktober 2020: de opdrachten voor het nieuwe zwemwaterseizoen komen binnen bij AQUON.
  • Januari 2021: Alle opdrachten worden verzameld en verwerkt tot een conceptplanning met de bemonsteringsdata voor elk waterschap. Die delen we eerst intern, zodat iedereen weet wat er gevraagd wordt. Na overleg met de waterschappen stellen we de planning definitief vast.
  • Begin februari: De aanpassingen in zwemwaterpakketten zijn definitief doorgevoerd in SampleManager. Nu worden de PIM’s ingelezen en starten we met de opdrachten op datum te zetten. Dat is nog een hele klus, want er komen toch altijd nog een paar (kleine) foutjes aan het licht. En alles moet ook nog eens voor half maart gereed zijn. Want hoewel de eerste bemonsteringen pas vanaf 19 april plaatsvinden, moeten de locaties al wel ruim voor die datum ingepland worden.

Samenwerking met de waterschappen

Om het zwemwaterseizoen goed te laten verlopen is de samenwerking tussen de verschillende afdeling binnen AQUON van belang, maar de samenwerking met de waterschappen is essentieel. Goede communicatie is hierbij het sleutelwoord. Want zonder goede communicatie en onderlinge samenwerking kan het zwemwaterseizoen niet slagen.

Wij kijken als AQUON zijnde ook altijd uit naar het zwemwaterseizoen. Want dankzij de dynamiek en ook de hectiek is er altijd weer een gezamenlijk gevoel van trots als het ons is gelukt en de waterschappen tevreden zijn.

Ook interessant

Einde zwemwaterseizoen 2023 20 oktober 2023

Terugblik op een intensief zwemwaterseizoen

Lees meer
Het belang van goed zwemwater 13 juli 2023

RTV Dordrecht belicht de controle op blauwalg

Lees meer
Bronopsporing fecale verontreinigingen Meijepark 17 april 2023

Inzicht in de bronnen van bacteriologische overschrijdingen

Lees meer
In gesprek met… Patricia de Jong 15 november 2022

Werken bij AQUON betekent voor mij .... afwisseling, gezelligheid en inzicht verscha...

Lees meer
Einde zwemwaterseizoen 2022 3 oktober 2022

Extra drukke zomer

Lees meer