Voordat het zwemwaterseizoen op 19 april start, gebeurt er op de achtergrond al heel veel om te zorgen dat het seizoen goed gaat verlopen. Wij delen een kijkje achter de schermen:

  • Oktober 2020: de opdrachten voor het nieuwe zwemwaterseizoen komen binnen bij AQUON.
  • Januari 2021: Alle opdrachten worden verzameld en verwerkt tot een conceptplanning met de bemonsteringsdata voor elk waterschap. Die delen we eerst intern, zodat iedereen weet wat er gevraagd wordt. Na overleg met de waterschappen stellen we de planning definitief vast.
  • Begin februari: De aanpassingen in zwemwaterpakketten zijn definitief doorgevoerd in SampleManager. Nu worden de PIM’s ingelezen en starten we met de opdrachten op datum te zetten. Dat is nog een hele klus, want er komen toch altijd nog een paar (kleine) foutjes aan het licht. En alles moet ook nog eens voor half maart gereed zijn. Want hoewel de eerste bemonsteringen pas vanaf 19 april plaatsvinden, moeten de locaties al wel ruim voor die datum ingepland worden.

Samenwerking met de waterschappen

Om het zwemwaterseizoen goed te laten verlopen is de samenwerking tussen de verschillende afdeling binnen AQUON van belang, maar de samenwerking met de waterschappen is essentieel. Goede communicatie is hierbij het sleutelwoord. Want zonder goede communicatie en onderlinge samenwerking kan het zwemwaterseizoen niet slagen.

Wij kijken als AQUON zijnde ook altijd uit naar het zwemwaterseizoen. Want dankzij de dynamiek en ook de hectiek is er altijd weer een gezamenlijk gevoel van trots als het ons is gelukt en de waterschappen tevreden zijn.

Ook interessant

RTL Nieuws doet verslag van vroege aanwezigheid blauwalg 16 mei 2022

Zwemwaterbemonstering in Zuid-Holland

Lees meer
AQUON kijkt uit naar start zwemwaterseizoen 13 april 2022

Ons favoriete seizoen! 

Lees meer
AQUON start bronopsporing voor Rijnland in haar DNA-lab 14 maart 2022

Inzicht in de belangrijkste bronnen van overschrijdingen in E. coli en intestinale e...

Lees meer
Einde zwemwaterseizoen 2021 7 oktober 2021

Op 1 oktober 2021 eindigde het zwemwaterseizoen

Lees meer
Samen inzicht geven in de zwemwaterkwaliteit 20 juli 2021

De Dommel en AQUON verbeteren samen het proces rond zwemwatermonitoring

Lees meer
Innovaties in zwemwatermonitoring 19 juli 2021

Een overzicht van de meest recente ontwikkelingen

Lees meer