Het opleiden en blijven ontwikkelen van medewerkers is een van de manieren waarop AQUON investeert in haar medewerkers en in de totale organisatie. In dat kader vond op dinsdag 8 maart een inspirerende en intensieve opleidingsdag plaats voor een grote groep monsternemers van AQUON.

Tijdens de coronaperiode zijn er veel nieuwe monsternemers begonnen bij AQUON, met name voor de COVID-bemonsteringen op de RWZI’s. Recent is het bemonsteren van oppervlaktewater bij sommige monsternemers aan het takenpakket toegevoegd. En dat leidde tot een keur aan vragen, zoals: Waarom moet de monstername op een bepaald vastgelegd punt? Wat zeggen de veldmetingen die we doen over de waterkwaliteit? Wat zijn opmerkelijke zaken in en rondom het water en wanneer en waar kan ik deze melden?

Kortom, een mooie aanleiding om met een eendaagse opleiding monsternemers de kans te geven om meer te leren over het bemonsteren en meten van oppervlaktewater. Ook bij de groep monsternemers die al wat langer meelopen, bleek veel interesse te zijn in de opleiding, een goede manier om het kennisniveau op peil te houden.

Senior monsternemers Niels van Aarle en Sander van Eijk hebben met input van initiatiefnemer Janna Vogels samen met Wateropleidingen “Waterkennis op peil’ de dag vormgegeven. Het werd een interessante dag met uitleg en informatie van Vitens, Waterschap Aa en Maas, Waterschap Brabantse Delta en natuurlijk vanuit AQUON zelf. Een opleidingsdag die voor herhaling vatbaar is!

 

Ook interessant

Einde zwemwaterseizoen 2023 20 oktober 2023

Terugblik op een intensief zwemwaterseizoen

Lees meer
Inzicht in de onzichtbaarheid van microplastics 9 oktober 2023

Bijeenkomst 29 augustus 2023

Lees meer
Het belang van goed zwemwater 13 juli 2023

RTV Dordrecht belicht de controle op blauwalg

Lees meer
Rioolwateronderzoek bij Het Klokhuis 28 oktober 2022

Rioolwater zit vol stinkende poep, maar toch zijn wetenschappers er dol op. Waarom?

Lees meer
Nieuw bij AQUON: De Polaris Ranger EV. 6 oktober 2022

Een nieuwe en duurzame quad!

Lees meer