In gesprek met .... Sjoerd de Groot

Naam: Sjoerd de Groot
Leeftijd: 26 jaar
FunctieAnalist Hydrobiologie (eDNA)
AfdelingHydrobiologie
Locatie: Leiden
Hoe lang werk je al bij AQUON? Vanaf september 2021.

Wat viel je als eerste op toen je startte bij AQUON? 

De grootte van het werk van AQUON. Ik had niet verwacht dat AQUON voor zo’n groot deel van de waterkwaliteit in Nederland verantwoordelijk is.

Waar werk je, wat doe je? 

Ik werk als Analist Hydrobiologie binnen de afdeling Hydrobiologie op het eDNA lab. Omdat we een kleine afdeling zijn, draai ik mee op allerlei verschillende facetten. Hierbij kun je denken aan productontwikkeling, planning, begeleiden van verschillende stagiaires en communicatie met verschillende opdrachtgevers en partijen in het werkveld. Ook gaan we zelf het veld in voor een groot deel van onze monstername. Dit maakt dat ik afwisselend op het lab sta, buiten ben of achter een computer zit. Voor mij een erg leuke combinatie van omgeving!  


Wat maakt je trots op je werk bij AQUON?

Ik ben er trots op dat we in een korte tijd een enorme hoeveelheid goedwerkende analyses op poten hebben gezet. Daarnaast ben ik trots dat AQUON bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Ik merk dat ik hier veel voldoening uit haal.

Inzicht in waterkwaliteit

Inzicht in waterkwaliteit is iets waar iedereen op zijn of haar manier aan bijdraagt binnen AQUON. In de tijd dat ik bij AQUON werk, merk ik dat steeds meer teams met elkaar gaan samenwerken om zo tot een beter inzicht te komen op het gebied van waterkwaliteit.

Duurzaamheid

Vanwege de grote behoefte aan steriel materiaal is eDna geen duurzame methode. Het is daarom belangrijk om daar bewust mee om te gaan. We zijn naast het ontwikkelen van onze methodes ook druk bezig met waar we het proces kunnen verduurzamen. We hebben bijvoorbeeld een nieuwe monstername rugzak aangeschaft, waardoor we tijdens de monstername alleen nog een klein biologisch afbreekbaar filteromhulsel weggooien. 

Ontwikkeling

AQUON is mijn eerste baan. Dat ik bij een klein team binnen ben gestroomd, heeft mij de mogelijkheid gegeven om op veel facetten mee te draaien en kennis op te doen. Daarnaast krijg je de ruimte voor cursussen en de tijd om nieuwe ideeën uit te werken die AQUON helpen. Ik vind AQUON een leuke organisatie met leuke collega’s, die zich in de jaren dat ik hier rondloop veel hebben ontwikkeld. Echter zie ik ook nog verbeterpunten. Graag zou ik mij daarom in de toekomst in willen zetten om te helpen met beleid van de organisatie.

 

Ook interessant

In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
In gesprek met … Andreea Berloiu 29 januari 2024

Trots, sterk en mogelijkheden

Lees meer
In gesprek met ... Wim Dompeling 22 november 2023

Afwisselend, uitdagend, toekomstbestendig  

Lees meer
In gesprek met ... Michel van den Hoek 25 augustus 2023

Collegialiteit, afwisseling, professionaliteit

Lees meer
Watermijt Arrenurus clavatus: eerste vondst in 20 jaar 30 juni 2023

Een unicum in de Bommelerwaard! 

Lees meer
In gesprek met… Giswinne van de Wijdeven 27 februari 2023

Werken bij AQUON betekent voor mij… Teamgevoel, dynamisch en eerlijk. 

Lees meer