Voordat het zwemwaterseizoen op 19 april start, gebeurt er op de achtergrond al heel veel om te zorgen dat het seizoen goed gaat verlopen. Wij delen een kijkje achter de schermen:

  • Oktober 2020: de opdrachten voor het nieuwe zwemwaterseizoen komen binnen bij AQUON.
  • Januari 2021: Alle opdrachten worden verzameld en verwerkt tot een conceptplanning met de bemonsteringsdata voor elk waterschap. Die delen we eerst intern, zodat iedereen weet wat er gevraagd wordt. Na overleg met de waterschappen stellen we de planning definitief vast.
  • Begin februari: De aanpassingen in zwemwaterpakketten zijn definitief doorgevoerd in SampleManager. Nu worden de PIM’s ingelezen en starten we met de opdrachten op datum te zetten. Dat is nog een hele klus, want er komen toch altijd nog een paar (kleine) foutjes aan het licht. En alles moet ook nog eens voor half maart gereed zijn. Want hoewel de eerste bemonsteringen pas vanaf 19 april plaatsvinden, moeten de locaties al wel ruim voor die datum ingepland worden.

Samenwerking met de waterschappen

Om het zwemwaterseizoen goed te laten verlopen is de samenwerking tussen de verschillende afdeling binnen AQUON van belang, maar de samenwerking met de waterschappen is essentieel. Goede communicatie is hierbij het sleutelwoord. Want zonder goede communicatie en onderlinge samenwerking kan het zwemwaterseizoen niet slagen.

Wij kijken als AQUON zijnde ook altijd uit naar het zwemwaterseizoen. Want dankzij de dynamiek en ook de hectiek is er altijd weer een gezamenlijk gevoel van trots als het ons is gelukt en de waterschappen tevreden zijn.

Ook interessant

Start van het veldseizoen voor de hydrobiologen 4 mei 2021

Onze hydrobiologen zijn sinds april weer buiten aan de slag 

Lees meer
Innovaties in zwemwatermonitoring 29 april 2021

Een overzicht van de meest recente ontwikkelingen

Lees meer
Zwemwaterprotocol geactualiseerd 20 april 2021

Het nieuwe protocol wordt vanaf de zomer van 2021 toegepast

Lees meer
Het is weer de Week van de Teek 19 april 2021

19 t/m 23 april 2021

Lees meer
In gesprek met...Jaap Jan Stoffelsma 13 april 2021

'Wanneer ik op het water ben, geniet ik.'

Lees meer
Onderzoek rioolwater wordt uitgebreid en verlengd 12 april 2021

‘Niet iedereen met corona gaat naar de teststraat, maar wel iedereen gaat naar de wc...

Lees meer