Meststoffen hebben invloed op de kwaliteit van ons water. Boeren moeten aan strenge mestregels voldoen, maar bepalen graag zelf op welke manier ze bijsturen. Waterschap Aa en Maas wil samen met boeren meer grip krijgen op de waterkwaliteit in de landbouw en maakte een mooie vlog over 'Sensor gestuurd Boeren'.

In dit onderzoeksproject probeert Waterschap Aan en Maas in samenwerking met de boeren uit te zoeken wat de bijdrage is van de agrarische sector aan de hoeveelheid stikstof in het water in een bepaald gebied. Ook proberen ze uit te zoeken welke maatregelen in dat gebied werken om de emissies van stikstof naar het water te verlagen en de waterkwaliteit te verbeteren.

Als partner van Aa en Maas is AQUON natuurlijk nauw betrokken bij dit project. De samenwerking komt in deze vlog mooi tot uiting: Onze monsternemer en sensor-expert Sander geeft hier een goede uitleg over het monitoren van stikstof met behulp van sensoren. Ook demonstreert hij hoe de sensoren worden ingezet en hoe ze werken.

Ook interessant

Rioolwateronderzoek bij Het Klokhuis 28 oktober 2022

Rioolwater zit vol stinkende poep, maar toch zijn wetenschappers er dol op. Waarom?

Lees meer
Nieuw bij AQUON: De Polaris Ranger EV. 6 oktober 2022

Een nieuwe en duurzame quad!

Lees meer
Einde zwemwaterseizoen 2022 3 oktober 2022

Extra drukke zomer

Lees meer
Totaalpakket Sensormonitoring 26 september 2022

Compleet overzicht van producten en dienstverlening

Lees meer
Hoe giftig is jouw koekenpan? 20 juli 2022

Er is bijna niet te ontkomen aan PFAS 

Lees meer