Meststoffen hebben invloed op de kwaliteit van ons water. Boeren moeten aan strenge mestregels voldoen, maar bepalen graag zelf op welke manier ze bijsturen. Waterschap Aa en Maas wil samen met boeren meer grip krijgen op de waterkwaliteit in de landbouw en maakte een mooie vlog over 'Sensor gestuurd Boeren'.

In dit onderzoeksproject probeert Waterschap Aan en Maas in samenwerking met de boeren uit te zoeken wat de bijdrage is van de agrarische sector aan de hoeveelheid stikstof in het water in een bepaald gebied. Ook proberen ze uit te zoeken welke maatregelen in dat gebied werken om de emissies van stikstof naar het water te verlagen en de waterkwaliteit te verbeteren.

Als partner van Aa en Maas is AQUON natuurlijk nauw betrokken bij dit project. De samenwerking komt in deze vlog mooi tot uiting: Onze monsternemer en sensor-expert Sander geeft hier een goede uitleg over het monitoren van stikstof met behulp van sensoren. Ook demonstreert hij hoe de sensoren worden ingezet en hoe ze werken.

Ook interessant

Einde zwemwaterseizoen 2023 20 oktober 2023

Terugblik op een intensief zwemwaterseizoen

Lees meer
Inzicht in de onzichtbaarheid van microplastics 9 oktober 2023

Bijeenkomst 29 augustus 2023

Lees meer
Het belang van goed zwemwater 13 juli 2023

RTV Dordrecht belicht de controle op blauwalg

Lees meer
Snellere diagnoses met slimme sensoren 12 juni 2023

Ontwikkeling tool voor macrofauna knelpuntenanalyse

Lees meer
Rioolwateronderzoek bij Het Klokhuis 28 oktober 2022

Rioolwater zit vol stinkende poep, maar toch zijn wetenschappers er dol op. Waarom?

Lees meer