Afgelopen vrijdag sloegen Jeen Bouma directeur van AQUON, Piet-Hein Daverveldt voorzitter van het bestuur van AQUON en wethouder Rosa Molenaar van Houten de eerste paal van het nieuwbouwpand van AQUON aan de Oude Hoon in Houten. Via een livestream konden alle collega’s vanuit huis of kantoor de feestelijke openingshandeling volgen.

Werk en natuur

Ruim drie jaar geleden besloot het bestuur van AQUON om de activiteiten van AQUON te concentreren op een nieuwe locatie. Na een intensieve zoektocht werd gekozen voor een nieuwbouwlocatie aan het sport- en werklandschap de Meerpaal in Houten. Wethouder Rosa Molenaar vertelt: “Het sport- en werklandschap Meerpaal heeft de ambitie om werk en natuur te verweven. We willen heel graag dat het type bedrijven dat zich hier vestigt, aansluit bij het natuurlijke karakter van het gebied. Toen AQUON haar duurzame plannen presenteerde, was dat een overduidelijke match. Vandaar dat ik vanuit de gemeente erg verheugd ben dat we hier vandaag met elkaar zo’n mooie verbinding aangaan.”

Excellente water- en bodemkwaliteit analyses

Piet-Hein Daverveldt: “Ik ben erg tevreden dat we in 2020 unaniem hebben besloten om AQUON’s activiteiten te concentreren in één laboratorium. We willen een laboratorium creëren dat AQUON in staat stelt haar excellente water- en bodemkwaliteit analyses te blijven verrichten en de positie van full service partner van de waterschappen te bestendigen. Daarnaast willen we met dit nieuwe laboratorium duurzaamheid uitstralen. Ik ben blij dat we met Vakwerk Architecten zo’n duurzaam en iconisch gebouw hebben ontworpen. Ik ben ervan overtuigd dat alle medewerkers van AQUON hier straks met veel plezier zullen werken. Daarnaast ben ik ook heel tevreden hoe het aanbestedingsproces is verlopen. Met WAM & Van Duren Bouw B.V. voor de bouw, WSi techniek Projecten B.V. voor de installatietechnische werkzaamheden en Grondboorbedrijf Haitjema B.V. voor de WKO-installatie hebben we kundige en innovatieve bedrijven kunnen selecteren. Ik wens iedereen nu veel succes met de realisatie.”

Trots

Met een symbolische stekker in het stopcontact legden Jeen Bouma (directeur van AQUON), Eppe Nieuwenhuis (Regisseur Vraagontwikkeling, Innovatie en Advies) en Piet-Hein Daverveldt (voorzitter van het bestuur) en Rosa Molenaar (wethouder Economische Zaken bij gemeente Houten) de verbinding, waarna de eerste paal werd geslagen. Naar verwachting wordt het gebouw in augustus 2024 opgeleverd, eind 2024 zal de verhuizing dan afgerond worden. “Een moment om echt trots op te zijn,” aldus Jeen Bouma. “We zijn hier vanuit het bestuur en de organisatie zo intensief mee bezig, dat je wel eens vergeet stil te staan bij wat we allemaal bereikt hebben. Daar is nu wel het moment voor op deze prachtige dag. En dan kan ik alleen maar zeggen dat ik oprecht trots ben op iedereen die het mogelijk maakt dat we hier vandaag staan. Ik verheug me erop dat we hier over niet al te lange tijd weer mogen staan om het pand te openen. Ik denk dat ik namens alle collega’s spreek als ik zeg dat ik nauwelijks kan wachten.”

 

Ook interessant

Damwand wordt gevelbekleding 19 februari 2024

Circulariteit in praktijk

Lees meer
AQUON onderzoekt effect microplastics op het watersysteem 26 juni 2023

Microplastics horen niet thuis in de natuur

Lees meer
Monstername uit de rugzak 7 februari 2023

Duurzaam en efficiënt

Lees meer
Gunning opdrachten nieuwbouw definitief 18 januari 2023

Realisatie nieuwbouw komt stap dichterbij

Lees meer
Grondaankoop nieuwbouw Houten 3 november 2022

Een stap dichterbij onze nieuwe huisvesting

Lees meer
Nieuw bij AQUON: De Polaris Ranger EV. 6 oktober 2022

Een nieuwe en duurzame quad!

Lees meer