Bij AQUON kun je je waardering voor een collega, leidinggevende of medewerker laten blijken door diegene een Waardering te geven met een cheque, bloemetje of zelfs een uitje met het hele team. Manager Monstername en Logistiek Linda Dalm deelt als leidinggevende regelmatig een Waardering uit, maar mocht er ook drie ontvangen. Ze vertelt over haar ervaringen.

Hoe ervaar jij het systeem van waarderen binnen AQUON?

“Ik vind het een hele goede ontwikkeling dat we voor de mensen die iets extra’s doen voor de organisatie een manier hebben om dat te laten blijken,” vertelt Linda. “Met de Waarderingen hebben we iets in handen waarmee je meer kunt zeggen dan met woorden alleen. Je kunt nu even stilstaan bij bijzondere prestaties en daar het moment voor pakken. En de collega’s vinden het erg leuk vinden om zo’n Waardering te ontvangen.”

Wanneer verdient iemand een Waardering?

Linda: “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een enorm gewaardeerde bijdrage aan een project. Maar ook een collega die zorgt voor een goede sfeer of een monsternemer die tijdens de route de tijd neemt om een schaap uit de sloot te redden. Als iemand op een positieve manier met zijn werk en met zijn collega's bezig is, dan kom je wat mij betreft in aanmerking voor een Waardering.”

Je hebt zelf ook drie keer een Waardering gekregen, hoe vond je dat?

“Zelf heb ik een Waardering gekregen voor mijn inzet tijdens het eerste coronajaar”, vertelt Linda. “We hebben toen 28 nieuwe monsternemers aangenomen om te coronabemonstering te organiseren. Daarmee verdubbelde mijn afdeling, een huzarenklus. Toen ik daarvoor de Waardering kreeg, was ik er gewoon heel blij mee. Ik voelde me gewaardeerd. Op mijn beurt heb ik het stokje doorgegeven, want ik heb het natuurlijk niet alleen gedaan. Van mijn eigen teams heb ik twee Waarderingen mogen ontvangen. Die zijn me dierbaar. Als manager zet ik normaal gesproken mijn medewerkers in het zonnetje. Als dat wordt omgedraaid, is dat echt bijzonder”.

Het programma loopt nu twee jaar, hoe zijn de ervaringen?

Linda: “In het eerste jaar heb ik de Waarderingen uitgedeeld. Nu we twee jaar verder zijn, zie je dat collega’s elkaar voor gaan dragen. Het is echt een olievlek en een blijvertje. Een Waardering wordt nooit gewoon, het blijft mensen verrassen. En het doet zoveel goeds voor de werksfeer en de collegialiteit. Ik vind het heel fijn dat wij bij AQUON een dergelijk systeem hebben.”

Ook interessant

AQUON Tiel en AQUON gaan verhuizen! 16 april 2024

Per 1 september aanstaande

Lees meer
Een overzicht van de nieuwbouw 11 april 2024

In 10 beelden

Lees meer
In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
Voornemen tot verkoop AQUON-locaties 22 februari 2024

Reactietermijn t/m 20 maart 2024 

Lees meer