De meetpunten waar AQUON voor de waterschappen bemonstert liggen niet altijd handig naast de weg of bij een parkeerplaats. Sommige plaatsen zijn alleen per boot, quad of te voet bereikbaar (of zijn zo begroeid dat de bussen schade oplopen wanneer ze door rijden). Soms is er een flinke wandeling voor nodig om op de gewenste plaats van bemonsteren te komen. Daar gaat tijd in zitten en het kan best zwaar zijn om naast de benodigde materialen ook de genomen monsters mee terug te nemen naar de bus.

Vandaar dat AQUON is gaan testen met een stevige mountainbike, en niet zomaar een. Een opvouwbare elektrische fatbike, die achterin onze bussen past.

Uit de test in regio Den Bosch bleek dat de fatbike ervoor zorgt dat we de gewenste monsterplaatsen makkelijker en sneller kunnen bereiken. En ook de reacties van wandelaars zijn erg enthousiast wanneer onze monsternemers met deze fatbike naar de plek van bestemming rijden.

Omdat de fatbike elektrisch is, gaat het daarnaast wat sneller en kost het de monsternemer minder energie. De benodigde materialen en monsters kunnen achterop (in een rugzak) meegenomen worden. Inmiddels werkt de afdeling Monstername & Logistiek naar alle tevredenheid met drie elektrische fatbikes.

Met deze elektrische fatbikes kunnen we op een duurzame én efficiënte manier op de gewenste plek van bemonstering komen. We winnen er tijd mee en kunnen de waterschappen ook op lastig bereikbare plaatsen het gewenste inzicht in de waterkwaliteit geven.

📷 Monsternemer Mesut Yildiz op de e-fatbike bij locatie Den Bosch

Ook interessant

Volgende fase nieuwbouw laboratorium Houten 20 mei 2022

Start aanbesteding realisatie nieuwbouw

Lees meer
Restwaarde oude IT-apparatuur naar duurzaam doel 17 mei 2022

Donatie ten goede van Plastic Soup Surfer

Lees meer
RTL Nieuws doet verslag van vroege aanwezigheid blauwalg 16 mei 2022

Zwemwaterbemonstering in Zuid-Holland

Lees meer
Het is weer tekentijd: controleren, controleren, controleren! 28 april 2022

Nu het weer lente is en de temperaturen oplopen, is ook de tijd van de teken weer aa...

Lees meer
AQUON kijkt uit naar start zwemwaterseizoen 13 april 2022

Ons favoriete seizoen! 

Lees meer