In gesprek met… Giswinne van de Wijdeven

Naam: Giswinne van de Wijdeven 
Leeftijd: 30 jaar
Functie: Assistent-Manager
Afdeling: Fysische Chemie
Locatie: Leiden
Hoe lang werk je bij AQUON?Vanaf 1 januari 2022

Wat viel je als eerste op toen je startte bij AQUON? De collega’s bij AQUON zijn altijd bereid om je te helpen, waardoor ik mij erg welkom voelde. Ook wel opvallend; binnen AQUON zijn er veel mensen die een lange carrière hebben, zou dat komen omdat AQUON zo’n fijne werkgever is?

Waar werk je, wat doe je?
Ik werk als Assistent Manager voor de afdeling Fysische Chemie in Leiden, wat betekent dat ik het team ondersteun, zodat zij goed hun analysewerk kunnen uitvoeren. Het zijn veel verschillende, maar leuke taken. Denk aan het regelen van in hoogte verstelbare tafels tot en met het aanmoedigen van collega’s om een cursus te doen. Daarnaast waarborg ik de kwaliteit op de afdeling door te helpen bij het opstellen en doornemen van afwijkingsformulieren en het accorderen van controlekaarten. Tot slot ben ik er ook voor de mensen binnen AQUON. Ik zorg er graag voor dat medewerkers met meer plezier naar het werk komen. 

Inzicht in waterkwaliteit
Ik ben eerlijk gezegd erg blij dat ik niet zelf resultaten hoef te produceren. Mijn bijdrage aan inzicht in waterkwaliteit is dus meer indirect. Ik doe dat vooral door het team zoveel mogelijk te faciliteren.  

Belangrijk
Mijn werk is belangrijk, omdat er anders zaken zijn die te weinig aandacht krijgen. Denk bijvoorbeeld aan welzijn en plezier op het werk. Dit kun je uit het oog raken, als de focus te veel ligt bij het uit te voeren werk. Ik zorg ervoor dat dit in balans is.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is voor mij heel breed. Voordat ik bij AQUON begon, werkte ik bij de waterschappen aan verschillende duurzaamheidsprojecten, zoals energiereductie en circulaire economie. Andere aspecten, zoals een veilige, sociale werkomgeving en een goede gezondheid zijn voor mij ook belangrijk. Daar werk ik aan door mezelf zo neutraal mogelijk op te stellen en vooral te kijken waar het team behoefte aan heeft. Initiatieven die raakvlak hebben met duurzaamheid probeer ik altijd aandacht te geven. Op het lab is het best moeilijk om duurzame keuzes te maken. Daarom vind ik het goed dat er nu een duurzaamheidstraject is gestart, waar ik zelf ook deel van uit maak. Vanuit dit traject verkennen we een duurzamere werkomgeving. Daarnaast ben ik zelf aan het onderzoeken of we stagiaires kunnen inschakelen om met een frisse blik met ons mee te denken. 

Ontwikkeling
Omdat ik recent ben begonnen bij AQUON, heb ik al ontelbaar veel dingen geleerd. AQUON biedt mij de ruimte om zelf de organisatie te ontdekken. Het gebeurt weleens dat er een fout wordt gemaakt, maar de collega’s laten mij in mijn waarde en zijn begripvol. Een fijne werksfeer, zoals bij AQUON, gun ik iedereen! Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om cursussen te doen en kan ik met mijn coach af en toe samenkomen om te reflecteren op mijn ontwikkeling. 

 

Ook interessant

In gesprek met ... Zeinab Safar 5 april 2024

Leuke collega’s, flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden  

Lees meer
In gesprek met … Andreea Berloiu 29 januari 2024

Trots, sterk en mogelijkheden

Lees meer
In gesprek met ... Wim Dompeling 22 november 2023

Afwisselend, uitdagend, toekomstbestendig  

Lees meer
In gesprek met ... Michel van den Hoek 25 augustus 2023

Collegialiteit, afwisseling, professionaliteit

Lees meer
In gesprek met... Sjoerd de Groot 25 juli 2023

Gedreven, collega’s en maatschappelijk

Lees meer