Afgelopen maand gingen AQUON's Niels van Aarle en Sander van Eijk (senior monsternemers én sensormonitoringexperts) samen met medewerkers van IMD op werkbezoek naar Denemarken.

Onderweg werd eerst een tussenstop gemaakt bij Trios. Deze onderneming levert nitraatsensoren en binnenkort ook geleidbaarheidssensoren. Niet alleen kon het team direct een drietal nitraatsensoren ophalen om in juni in te zetten bij een project samen met de WUR, er was ook tijd voor een kleine rondleiding en om dieper in te gaan op recente meetwaarden.

Volgende stop was een bezoek aan Unisense in Denemarken. Unisense levert de lachgassensoren op de zuiveringen, zowel in het gebied van AQUON als daarbuiten.

Tijdens dit bezoek verdiepten de deelnemers zich in de metingen van de sensoren en het interpreteren van de resultaten. Uiteraard stond ook het onderhoud van de apparatuur en troubleshooting van de sensoren op het programma, naast een uitgebreide uitleg over de noodzaak van het meten van dit schadelijke broeikasgas. Tot slot bracht de groep een bezoek aan de zuivering van Aarhus. Daar wordt al geruime tijd met de sensoren lachgas gemeten. Op basis hiervan is het proces van de zuivering aangepast, zodat de uitstoot van broeikasgas sterk kan worden verminderd.

 

Op de terugweg naar Nederland maakte de groep een laatste tussenstop bij Go-Systemelektronik, ook een leverancier van sensoren, voor een uitgebreide toelichting op hun meetsystemen. Een leerzaam bezoek. Met de kennis die ons expert-team hier heeft opgedaan kunnen bepaalde sensoren in de toekomst beter ingezet worden.

Een zeer nuttige reis. Alle opgedane kennis, ervaringen en nieuwe netwerken brengen sensormonitoring binnen AQUON naar een hoger niveau.

Ook interessant

Totaalpakket Sensormonitoring 26 september 2022

Compleet overzicht van producten en dienstverlening

Lees meer
Start PPS project quick scan knelpuntenanalyse 22 juni 2022

Nauwe samenwerking met Universiteit Wageningen

Lees meer
Sensor gestuurd boeren 17 juni 2022

Mooie informatieve vlog van Aa en Maas

Lees meer
In gesprek met…. Niels van Aarle 20 april 2022

Werken bij AQUON betekent voor mij….. afwisselend, vernieuwend, digitalisering

Lees meer
AQUON verzorgt lachgasmonitoring voor waterschappen 12 april 2022

Al 15 lachgas-sensoren actief bij waterschap Aa en Maas

Lees meer